Grindvloeren, Siergrindvloer, Korreltapijt

Een schone siergrindvloer heeft een natuurlijke, mooie en warme uitstraling. Door de enorme waaier aan kleuren en motieven die in de siergrindvloer verwerkt kunnen worden, is dit type vloer geschikt voor bijna elk interieur.
Maar iedere vloer is met regelmaat toe aan een grondige onderhoudsbeurt.
Laat uw vloer reinigen door ChemDry Eemsmond. 
Zij zijn daar volledig op ingericht met de Tile&Stone (zie foto) machine en producten.
Een siergrindvloer die voorzien is van een filler of seallaag kan in het begin nog wel met een schrobmachine en waterzuiger gereinigd worden maar na een bepaalde tijd is daar toch een professional  voor nodig om de vloer weer die mooie uitstraling te geven als wanneer u deze heeft aangeschaft.

Grindvloeren reinigen door ChemDry Eemsmond

- De grindvloer wordt ingeneveld met een speciaal middel die is afgestemd op de soort aanwezige vervuiling. Deze vervuiling wordt als het ware in een oplossing gebracht.
In enkele gevallen moet er nog extra geschrobt worden of een voorbehandeling  plaats vinden i.v.m.  bijvoorbeeld aanwezigheid van b.v. zeepresten/ vet.
- Daarna wordt er met een speciale hulpstuk (zie foto) water onder hoge druk op de vloer gespoten en ter gelijkertijd weer afgezogen.
- Naderhand wordt de vloer gespoeld en nagenoeg droog gezogen!
Na deze behandeling is de vloer weer snel beloopbaar en kan na enkele uren weer in gebruik genomen worden.

Grindvloer onderhoud

Een grindvloer onderhouden is net zo noodzakelijk als bij vloerbedekking. Regelmatig stofzuigen en vlekken snel verwijderen. Dweilen heeft alleen zin als deze vloer geseald is.
Bij een open structuur zal het vuil alleen maar dieper komen te zitten.

Informatie over grindvloeren

Grindvloeren bestaan uit riviergrind (marmerkorrels) dat is gezeefd en met een expoxyhars wordt gemengd en op de vloer wordt aangebracht.  Soms zijn deze korrels voorzien van één of meer lagen kleurcoating.  (Voor bijvoorbeeld het aanbrengen van een logo, kleurmarkering…)
Na het aanbrengen kun je deze vloer laten voorzien van een filler of seallaag of laten voorzien van een aflaklaag die bovendien als extra UV-filter werkt.
Een grindvloer is geschikt voor bijna alle ruimtes (ook voor wanden en op trappen)